Els grans esdeveniments culturals del 2017

Virgínia MartíActualitzat

Aquest 2017, Catalunya i les Illes Balears són les convidades d'honor a la Fira de Bolonya, la més important del món pel que fa al llibre infantil i juvenil. Serà una gran oportunitat per als editors i autors catalans i, sobretot, per a la quarantena d'il·lustradors que hi assistiran, de la mà de l'Institut Ramon Llull.

Serà també l'any Palau i Fabre. Coincidint amb el centenari del naixement del polifacètic escriptor i poeta, hi haurà tota mena d'activitats per a la divulgació de la vida i l'obra de Josep Palau i Fabre, un dels grans experts, també, en l'obra de Picasso.

El de Joan Brossa és un altre nom fonamental en la literatura catalana de la segona meitat del segle XX. El MACBA, dipositari del llegat del poeta avantguardista, li dedicarà una gran exposició, que arriba 4 anys més tard del que estava previst.

Una altra exposició sonada serà la que durà a Barcelona la retrospectiva sobre David Bowie, que ja han vist més d'1 milió i mig de persones arreu del món. Es farà al Museu del Disseny i serà una ocasió única per recordar una de les grans icones de la música desaparegudes el 2016.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges arriba a la seva edició número 50, que serà apadrinada per Guillermo del Toro. Es prepara un programa especial, amb un repàs per la història del festival i un homenatge al cinema de gènere.

Reus serà la capital de la Cultura Catalana. A més a més de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, serà una manera de donar a conèixer el patrimoni cultural de la ciutat i el seu llegat modernista.

I precisament el 2017 estarà dedicat també a un dels arquitectes modernistes més destacats. Amb motiu del 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch, es preparen un congrés, exposicions, jornades i itineraris, per recordar la figura de l'arquitecte i polític mataroní.

El festival internacional de música d'arrel Tradicionàrius celebra 30 anys. Ho farà durant sis mesos en què programarà més d'un centenar d'activitats i concerts per on passaran mig miler de grups i músics de la música folk i tradicional.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut