Barcelona

Els grans equipaments culturals rebutgen amb duresa les acusacions de Millet

Indignació entre els grans equipaments culturals catalans per unes declaracions de l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Fèlix Millet. Institucions com el Mercat de les Flors, el Liceu, l'Auditori o el Teatre Nacional de Catalunya han presentat aquest dilluns un manifest conjunt per negar que l'ús de diner negre i de comissions sigui habitual en el sector cultural, com afirma Millet.

Actualitzat
Els grans equipaments culturals de Catalunya han presentat un manifest per defensar-se de les acusacions de Fèlix Millet. En la seva carta de confessió, en què reconeixia que s'havia apropiat d'almenys 3,5 milions d'euros, l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música deia que és habitual que les entitats de la cultura entreguin comissions i facin pagaments en diner negre.

Aquestes afirmacions han indignat equipaments com el Liceu, el Teatre Nacional de Catalunya, el Mercat de les Flors o l'Auditori de Barcelona. Per això han volgut desmentir públicament que aquestes pràctiques siguin tan habituals i, sobretot, s'han adreçat a la població per explicar que treballen èticament i recordar que estan sotmesos a molts controls econòmics.

Més irregularitats al Palau

En la seva carta de confessió, Fèlix Millet ja anunciava que ell i el seu director administratiu, Jordi Montull, tenien diverses empreses. I justament els ingressos d'aquestes empreses en els últims anys han augmentat de forma espectacular. Aquests negocis, dedicats en teoria a la construcció o a fer estudis de mercat, servien per als ingressos "extra" que s'adjudicaven Fèlix Millet i Jordi Montull.

I ara també s'ha sabut que l'advocat Raimon Bergós ha deixat el seu càrrec com a secretari del Palau per haver alterat alguns informes que es van enviar a Hisenda. Recordem que l'any 2005 una inspecció d'Hisenda al Palau ja va acabar amb una sanció de 48.000 euros.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut