Els gossos policia de Viena es posen sabates per combatre la calor
Els gossos policia de Viena es posen sabates per combatre la calor

Els gossos policia de Zuric i Viena, amb sabates per combatre la calor

Les sabates ajuden a protegir els animals de les altes temperatures de l'asfalt

Els països del nord d'Europa estan arribant a temperatures inusuals i, en algunes ciutats, s'han vist obligats a prendre mesures excepcionals per combatre-les. És el cas de Viena i Zuric, on la policia ha decidit posar sabates als gossos perquè no es cremin les potes al caminar per l'asfalt.

La portaveu de la Policia de Viena, Michaela Rossmann, ha apuntat que el fet de calçar-los "ajudarà a protegir els animals que caminen per l'asfalt calent durant diverses hores al dia".

D'altra banda, la Policia de Zuric també s'ha volgut sumar a la iniciativa amb una campanya que porta el nom de "Hot dogs" i que té l'objectiu de conscienciar tothom sobre els riscos de la calor extrema sobre els animals.

"No tothom s'alegra de les altes temperatures; és el cas del millor amic de l'home: el gos", explica la Policia de Zuric en un post a les xarxes socials, on també invita els propietaris de gossos grans a posar-los sabates si l'asfalt de la ciutat està massa calent.

A més, també han apuntat que una bona manera de saber si és necessari calçar un gos és la regla dels cinc segons: col·locar el dors de la mà sobre l'asfalt durant cinc segons i, si està massa calent, és un indicatiu que és necessari posar-los sabates.

Anar al contingut