Girona

Els germans Roca rebutgen les crítiques per l'espai cedit als reis: "No som polítics"

Els Premis Fundació Princesa de Girona es lliuraran al Mas Marroch de Vilablareix després de la negativa de Girona a acollir l'acte

RedaccióActualitzat

Els germans Roca han sortit al pas de les crítiques per haver cedit el seu centre d'esdeveniments Mas Marroch per al lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona, un acte que comptarà amb la presència dels reis d'Espanya.

La CUP va escriure una carta oberta als restauradors per demanar-los que es repensessin la decisió tenint en compte que Felip VI "va justificar la violència de l'1 d'octubre contra catalans i catalanes".


Els Roca han argumentat que no són polítics però sí "hospitalaris". Així en parlava el sommelier Josep Roca:

"Tenim un ofici. Som cuiners, cambrers, pastissers... Sabem fer això, ens dediquem a això. No som polítics. I, sobretot, som hospitalaris. Amb tothom. Entenem que un país ha de ser gran si és hospitalari."

Els premis de la FPdGI es lliuraran al Mas Marroch, a Vilablareix, el 28 de juny. Serà després que l'escenari habitual de la cita, l'Auditori de Girona, va denegar el permís per acollir l'acte al·legant que s'hi feien obres. La capital gironina va declarar el rei Felip VI persona no grata.

A Vilablareix també hi ha hagut veus contràries a la decisió dels germans Roca. L'alcalde David Mascort, d'Esquerra Republicana, va afirmar que no es podia acceptar "de cap manera que una entitat que representa qui ens pega" anés a "organitzar festetes" al municipi. Mascort, que també és secretari general d'Agricultura, va puntualitzar que "només podia dir coses bones" dels tres cuiners i les seves famílies.

 


Després de passar per Vilablareix, els reis Felip i Letícia participaran en unes jornades a Caldes de Malavella, on l'Ajuntament també va declarar el "profund rebuig" a la presència del rei. Coincidint amb la visita del monarca, el consistori batejarà la plaça del nou ajuntament com a plaça 1 d'Octubre.

 

Dia de festa grossa

Els germans han abordat la qüestió en un dia de festa grossa al Celler Can Roca, després de ser reconeguts com a segon millor restaurant del món, en el rànquing de la revista "Restaurant". L'any passat van ser els tercers, i, en la gala d'aquest dimarts a Bilbao, fins al final van estar en condicions de repetir el número 1 del 2013 i el 2015.

Ha estat una de les celebracions més íntimes dels últims anys, amb els pares de la nissaga i els treballadors. Josep Roca destacava que és un reconeixement a la perseverança:

"Aquesta llista està pensada per arribar i no tant per estar-hi tant temps. Probablement nosaltres som una anomalia, perquè fa molts anys que estem allà. És remarcable perquè són molts anys de no baixar la guàrdia, de tenacitat, esforç, perseverança i compromís amb la feina."

Actualment, la llista d'espera per fer un àpat en aquest restaurant gironí és d'onze mesos.

ARXIVAT A:
GastronomiaMonarquiaProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut