La policia científica es prepara per aixecar el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez a prop del pantà de Foix, el maig de 2017 (ACN)
La policia científica es prepara per aixecar el cadàver calcinat de Pedro Rodríguez a prop del pantà de Foix, el maig de 2017 (ACN)
Barcelona

Els geolocalitzadors, clau en la investigació del crim del pantà de Foix

Detinguts dos guàrdies urbans, un home i una dona, en relació amb l'assassinat d'un altre agent que va aparèixer calcinat dins del seu cotxe

RedaccióActualitzat

Els geolocalitzadors dels mòbils dels dos guardies urbans de Barcelona detinguts dissabte pel crim d'un altre company serien la principal prova amb què treballen els investigadors dels Mossos d'Esquadra per inculpar-los.

Indiquen que els dos agents de la Guàrdia Urbana detinguts, un home i una dona, haurien estat a la pista forestal prop del pantà de Foix on es va trobar el cotxe cremant. Dins el maleter del cotxe hi havia les restes d'un altre agent. El bastidor del vehicle incendiat i una pròtesi que tenia el cos van ser clau per identificar la víctima com a Pedro R. G., agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

La detinguda és Rosa P. V., agent de 33 anys del mateix cos i parella oficial des de feia uns mesos del difunt. Ella, a més, va ser víctima de la difusió d'una foto de contingut sexual seva l'any 2008 i va denunciar un superior del cos, que també va ser parella seva. Aquests fets estan pendents de judici perquè la vista es va suspendre dilluns. Fa pocs dies, l'advocat defensor de la detinguda va renunciar al cas perquè va considerar sospitosa l'actitud de la noia quan va aparèixer el cadàver . 

L'altre detingut és Alberto L., de 36 anys, agent de la mateixa unitat en què treballava ella. Havien estat parella en el passat, companys de patrulla a la Zona Franca i ara se suposa que tornaven a ser amants.

De seguida que va ser identificat el cos, els Mossos van interrogar l'ara detinguda, Rosa P.V , que va dir que no sabia res de la víctima des de dos dies abans i va entrar en moltes contradiccions en la seva declaració. Els Mossos no van abandonar aquesta pista i van investigar els moviments dels dos detinguts les últimes setmanes fins que van poder relacionar-los amb el crim. 

La investigació del crim continua oberta i el jutge que la porta no ha aixecat el secret de les actuacions. Durant els pròxims dies, els dos detinguts passaran a disposició judicial. Un d'ells està detingut en aquesta comissaria dels Mossos de Sant Feliu de Llobregat, seu de l'Àrea Policial Metropolitana-Sud.

Anar al contingut