Barcelona

Els generadors podrien formar part del paisatge urbà tres dies més

Els tècnics de Fecsa-Endesa podrien entrar avui a arreglar els desperfectes a la subestació elèctrica de Sant Adrià de Besòs. L'accés a la galeria subterrània, on es va originar un incendi que va deixar a les fosques 70.000 abonats, majoritàriament a Badalona, l'han acordonada mentre els agents acaben de recollir proves de l'incident, un fet que es podria produir avui mateix. La Generalitat, mentrestant, ha obert un expedient informatiu a la companyia per determinar les causes del foc i, al carrer, 54 grups electrògens donen servei als afectats, i s'hi podrien quedar encara tres dies.

Actualitzat

El tall de subministrament elèctric que aquest dilluns ha deixat 70.000 abonats de Fecsa-Endesa a les fosques ha deixat un paisatge urbà de generadors que porta mals records. La companyia treballa per poder retirar els 54 equips electrògens repartits per la zona de l'apagada d'aquí a tres dies.

El servei elèctric de les zones de Badalona, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet i el barri del Poblenou de Barcelona afectades es va anar restablint de mica en mica, però hi va haver abonats que van estar fins a deu hores a les fosques. La Generalitat ja ha obert un expedient informatiu a la companyia i els Mossos d'Esquadra han recollit les proves pertinents del lloc on es va originar l'incendi, una galeria de servei que connecta amb la subestació de Badalona.

Aquest dijous mateix, els mossos podrien retirar el cordó policial de la subestació i permetre l'accés als operaris de la Fecsa-Endesa per fer una avaluació dels danys i procedir a reparar els desperfectes causats pel foc, que ha obligat a suspendre divuit operacions a l'Hospital de Badalona.

Anar al contingut