Tivissa

Els futurs bombers catalans es preparen a Tivissa per a la temporada d'estiu

L'estiu és a tocar i el risc d'incendis es dispara. En els pròxims dies, la Generalitat farà públics els dispositius que dedicarà a prevenir i combatre el foc. És per això que aquests dies els futurs bombers es preparen fent cursos sobre el terreny. Els aspirants aprenen en el mòdul que l'Escola de Bombers imparteix a Tivissa, a la Ribera d'Ebre, tot allò relacionat amb els focs forestals.

Actualitzat

En el curs de formació bàsica de bomber és especialment important la pràctica de les maniobres que els aspirants a formar part d'aquest cos hauran de fer quan comencin a treballar. Entre les maniobres que fan a la serra de Tivissa hi ha la pràctica amb instal·lacions d'aigua i amb eines per a l'extinció d'incendis.

Una de les maniobres que han de fer aquests aspirants a bomber en el mòdul forestal és pujar i baixar d'un helicòpter. El transport amb helicòpter és especialment útil quan els bombers han de participar en l'extinció d'un incendi en un lloc de difícil accés.

L'anàlisi i previsió del comportament d'un incendi i els coneixements de meteorologia, topografia i eines són algunes altres de les matèries que s'imparteixen en el mòdul forestal que els alumnes potser hauran d'aplicar sobre el terreny aquest mateix estiu, quan facin les pràctiques en un parc de bombers.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut