La policia patrulla durant el dispositiu Grèvol que va dur a terme durant les festes de Nadal.
La policia patrulla durant el dispositiu Grèvol que va dur a terme durant les festes de Nadal. (Foto: ACN)
Barcelona

Els furts pugen un 5% tot i el pla Grèvol de seguretat de la campanya de Nadal

El pla Grèvol de seguretat durant la campanya de Nadal ha fet reduir els robatoris amb força o intimidació als comerços de Catalunya, però no ha frenat els furts a botigues, que han pujat un 5% respecte al mateix període de l'any anterior.

RedaccióActualitzat
Durant la campanya nadalenca, els robatoris amb violència i intimidació als comerços de Catalunya van baixar gairebé un 8%, i els robatoris amb força van caure un 4% respecte al mateix període de l'any passat, mentre que els furts a botigues pujaven un 5%.

La inspectora Remei Linares, cap de l'àrea tècnica de proximitat i seguretat ciutadana dels Mossos, ha explicat a Catalunya Informació que l'augment dels furts pot estar relacionat amb el fet que és més fàcil de cometre que un robatori. Segons Linares, un altre dels motius pels quals ha baixat el nombre d'atracaments a comerços és l'augment de la pressió policial, que ha fet créixer un 25% el nombre de detencions per robatoris amb violència i intimidació a botigues.

En les anomenades entitats de risc, com ara farmàcies, joieries, bancs o estancs, els robatoris han baixat un 17% durant la campanya de Nadal.

També s'ha reduït el nombre de robatoris en el transport públic. En conjunt, els furts han baixat un 6,5% en aquest àmbit. També han disminuït, un 8%, els delictes contra la seguretat del trànsit.

Els comerciants, per la seva banda, valoren molt positivament el pla en una enquesta que s'ha fet amb una mostra de prop de 350 establiments comercials d'arreu de Catalunya.
Anar al contingut