El Prat de Llobregat

Els furts a la T1 s'han reduït un 50% des de la incorporació dels patinets elèctrics per als Mossos

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha visitat les noves instal·lacions de la policia autonòmica a l'aeroport del Prat. Saura ha explicat que des de la posada en marxa, el mes de juny, de patrulles de Mossos amb patinets elèctrics, els robatoris a la T1 s'han reduït gairebé fins a la meitat. Els agents disposen de vuit patinets elèctrics d'autobalanceig del tipus "segway", que permeten accelerar, frenar i dirigir amb una velocitat màxima de 20 km/h. A bord d'aquests vehicles, els agents patrullen elevats a 20 centímetres del terra, fet que els ofereix una millor visió.

Actualitzat
Saura ha destacat que els vehicles elèctrics han contribuït a "incrementar la tranquil·litat dels usuaris i a tenir una policia més pròxima". Els agents que patrullen per la terminal amb els patinets triguen només un minut a fer un recorregut que abans feien en vuit minuts, cosa que ha incrementat l'eficàcia del cos policial a l'aeroport.

En els mesos de juliol i d'agost, els furts a l'aeroport han baixat en un 25%, ha explicat Saura, "i al setembre el descens ha estat del 50%".

A més, els agents recullen les denúncies dels passatgers al mateix lloc dels fets sense que s'hagin de desplaçar a l'oficina dels Mossos d'Esquadra a la terminal.
Anar al contingut