París

Els francesos d'origen estranger que atemptin contra gendarmes perdran la nacionalitat

L'Elisi ha confirmat en un comunicat que la presidència francesa vol que els francesos d'origen estranger que faci menys de 10 anys que s'hagin nacionalitzat perdin aquest dret si atempten contra policies o gendarmes. Nicolas Sarkozy proposarà canvis legislatius en aquest sentit, amb una reforma de la llei d'estrangeria que avalarà l'expulsió de les persones estrangeres que no tinguin la documentació en regla. De moment, però, ha quedat descartada la proposta del ministre d'Interior que els estrangers nacionalitzats condemnats per poligàmia també perdin la nacionalitat francesa.

Actualitzat
El palau de l'Elisi ha confirmat els plans de Nicolas Sarkozy per retirar la nacionalitat als francesos d'adopció que atemptin contra agents de l'autoritat, sempre que sigui durant els primers deu anys a partir de l'adquisició d'aquest dret. 

El ministre d'Interior, Brice Hortefeux, volia que també perdessin la nacionalitat els nouvinguts condemnats per poligàmia, però finalment el comunicat de la presidència francesa no ho preveu, encara que s'ampliaran les penes per aquest supòsit. 

L'Elisi també vol que es reformi la llei d'immigració per "facilitar conduir fins a la frontera els estrangers en situació irregular, inclosos, en determinades circumstàncies, els ciutadans de la Unió Europea". És a dir, que l'amenaça d'expulsió també pesarà sobre els europeus que cometin determinats delictes, com ara "amenaça per a l'ordre públic, absència duradora de mitjans de subsistència o abús del dret a la lliure circulació", segons consta al comunicat difós aquest dilluns. 

Les mesures es debatran aquest mes al Senat perquè entrin en vigor "abans que acabi el 2010", segons l'Elisi. La confirmació té lloc després que milers de francesos es van manifestar arreu del país contra les expulsions de gitanos que França ha dut a terme durant les últimes setmanes. 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut