El secretari general de la Fundació Gala-Dalí, Lluís Peñuelas
El secretari general de la Fundació Gala-Dalí, Lluís Peñuelas
Figueres

Els forenses han tret mostres d'ADN dels cabells, ungles i ossos llargs de Dalí

Ho ha explicat la Fundació Gala-Dalí, que ha avançat que es reserva la possibilitat d'emprendre accions legals contra la demanda de paternitat de Pilar Abel perquè la considera "improcedent i sense fonament"

RedaccióActualitzat

El Museu Dalí ha tornat a obrir aquest matí a les 9, després dels treballs d'exhumació de les restes de Salvador Dalí. L'operació s'ha fet "sense incidències" i "preservant la imatge del mestre", segons ha afirmat el secretari general de la Fundació Gala-Dalí, Lluís Peñuelas, en una roda informativa. Els treballs s'han fet entre les vuit del vespre i poc abans de tres quarts d'una de la matinada, i un cop acabada l'exhumació, "Dalí torna a descansar en pau sota la cúpula", ha afirmat Peñuelas.

La Fundació ha dit que han tret mostres d'ADN dels cabells, ungles i de dos ossos llargs. Peñuelas ha indicat que ara cal analitzar-les i comparar-les amb les de la demandant, Pilar Abel:

"S'enviaran a Madrid, però la Fundació ja va demanar aquest dijous que, un cop s'hagin fet les anàlisis, les mostres tornin a Figueres perquè siguin enterrades sota la cúpula"

Les restes de Salvador Dalí han estat exhumades arran de la demanda de paternitat de Pilar Abel. Han fet falta 4 hores i mitja per aixecar la llosa, treure i obrir el taüt, i extreure les mostres biològiques del pintor empordanès, enterrat fa 28 anys al Teatre Museu de Figueres.

En la compareixença informativa, Joan Manuel Sevillano Campalans, gerent de la Fundació, ha carregat contra la decisió d'exhumar el cos de l'artista: 

"És del tot improcedent l'exhumació de les despulles mortals de Salvador Dalí per les raons exposades en el recurs de revisió. La resolució judicial que va acordar l'exhumació no està motivada i no té cap mena de fonament. No hi ha cap indici que la pretensió de la demandant, la senyora Pilar Abel Martínez, tingui cap fonament."

Es reserven la possibilitat d'emprendre accions legals. Si es demostra que Pilar Abel no és filla del pintor, la Fundació li reclamarà els costos que li ha ocasionat l'operació.

 

 

"Tenia la cabellera intacta i el seu bigoti marcava les deu i deu"

Narcís Bardalet, el metge forense que va embalsamar Salvador Dalí, s'ha mostrat sorprès pel bon estat que presentava el cos del pintor. Ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio":

"Dalí és mòmia pels segles dels segles i el detall més impressionant per a mi va ser comprovar la seva cabellera intacta així com el seu bigoti marcant les deu i deu. Dalí té el bigoti intacte passats 28 anys. És el bigoti de Dalí, es reconeix, i la cabellera de Dalí."

Bardalet ha dit que ha acatat la decisió judicial amb respecte però amb pena perquè s'hagi alterat el seu repòs etern i amb emoció per comprovar l'aspecte, gairebé 30 anys després que l'embalsamés.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut