Els primers rescats de Fons de Pensions no es podran fer fins al 2015
Els primers rescats de Fons de Pensions no es podran fer fins al 2015
Madrid

Els fons de pensions privats es podran rescatar al cap de 10 anys

Amb aquesta mesura, el govern espanyol vol incentivar el fons de pensions privats per complementar la jubilació

Laura GalanActualitzat

Fins ara les persones que destinaven els estalvis a un fons de pensions només podien recuperar el diners quan es jubilaven o en cas d'extrema necessitat, com l'atur de llarga durada o malaltia.

Ara, això pot canviar. El titular d'un fons de pensió podrà disposar dels diners dipositats al cap de 10 anys, tingui l'edat que tingui i sigui quina sigui la seva situació laboral o de salut.

Per tal d'incentivar les pensions privades, el Consell de Ministres, aprovarà aquest divendres una mesura per poder rescatar els fons de pensions privats.

Serà un reial decret i permetrà recuperar una part o la totalitat dels diners que portin com a mínim deu anys invertits en un fons.

El decret determinarà que els primers rescats no es podran fer fins al 2025.

A més, el decret també rebaixarà les comissions que es cobren per la gestió dels fons.

Ho ha anunciat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en un dinar informatiu.

Segons Rajoy, malgrat que "a Espanya, el sistema de pensions públic està garantit per l'Estat" cal "seguir acordant enter totes les forces polítiques mesures per a la seva estabilitat i millora", que són "compatibles amb la iniciativa privada de l'estalvi".

Rajoy ha recordat que les estadístiques de l'OCDE apunten que els espanyols destinen "menys que els ciutadans d'altres països avançats als plans i fons de pensions", i ocupa en aquesta matèria el lloc 21, darrere de Portugal. De fet, aquesta mateixa setmana, l'OCDE ha recomanat una reforma integral de les pensions a Espanya que compatibilitzi els dos sistemes: el públic i el privat.

El portaveu econòmic del PSOE al Congrès, Pedro Saura, per la seva part, no ha trigat a criticar la mesura impulsada pel govern perquè - considera - perpetuarà la desigualtat.

Saura diu que, amb aquest incentius, el govern de Rajoy vol "unes pensions públiques de misèria". I assegura que només les persones amb rendes més altes podran estalviar amb un fons de pensions.

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut