Zuric

Els fills únics són més generosos que els que tenen germans, segons un estudi de la Universitat de Zuric

Els fills únics són més generosos que els que tenen germans, segons un estudi publicat a la revista científica "Nature". El mateix informe conclou que els nens comencen a compartir als 7 o 8 anys, mentre que als 3 o 4 anys són molt egoistes. La investigació s'ha fet a la universitat suïssa de Zuric analitzant el comportament de 229 escolars de diverses edats.

Actualitzat
A la investigació, dirigida pel professor Ernst Febr, es repartien uns caramels a cada nen i havien de triar entre compartir-los o quedar-se'ls per a ells sols. En tots dos casos se'ls obsequiava igualment amb alguna cosa dolça. Els més grans van ser els que majoritàriament van escollir compartir-los, i els petits se'ls solien quedar. A més, els fills únics van demostrar que eren més generosos que els que tenien germans.

Segons l'estudi, els fills únics eren un 28% més generosos. En canvi, a les famílies amb germans, els més menuts eren un 17% menys generosos que els nens amb germans més petits.

La tendència a compartir també s'incrementava quan el nen sabia que el company pertanyia al seu grup d'amics de l'escola. A més, aquest comportament també s'afermava amb l'edat.
Anar al contingut