Una imatge d'arxiu d'Alberto Fujimori.
L'expresident del Perú Alberto Fujimori té un càncer de llengua.
Lima

Els fills d'Alberto Fujimori demanen l'indult per al seu pare

Els 4 fills de l'expresident peruà Alberto Fujimori han demanat al govern del país andí que indulti el seu pare per raons humanitàries. Fujimori, de 74 anys, compleix una pena de 25 anys de presó per delictes de lesa humanitat.

RedaccióActualitzat
La petició d'indult per raons humanitàries l'han presentat els quatre fills de l'expresident Alberto Fujimori, que han demanat al president Ollanta Humala que analitzi el cas sense apassionament polític.

La seva filla Keico, líder de l'oposició al Perú i que va ser també candidata a les presidencials en les darreres eleccions, ha lliurat una carta al president del Perú. "No esperem una reunió amb el president de la República, només volem lliurar-li una carta dels quatre fills, dels fills Fujimori, perquè tingui coneixement que el procediment ja ha començat".

Fujimori, de 74 anys, compleix una pena de 25 anys de presó per delictes de lesa humanitat. L'expresident té un càncer de llengua. Els seus partidaris demanen clemència mèdica i humana per a ell. Els seus detractors, en canvi, detallen que el càncer que pateix no és terminal

Fujimori va governar durant els anys 90 al Perú i va tenir entre els seus èxits derrotar el grup terrorista Sendero Luminoso, però també va ser condemnat per delictes contra els drets humans.

Anar al contingut