Barcelona

Els familiars de les víctimes del vol sinistrat demanen que no s'utilitzin imatges de les xarxes socials

Alguns mitjans de comunicació ja n'han començat a difondre abans que els familiars poguessin emetre cap petició

RedaccióActualitzat

La caiguda de l'avió de Germanwings als Alps francesos i la incògnita sobre les identitats dels passatgers han fet que alguns mitjans de comunicació hagin començat a publicar fotografies de les víctimes a mesura que arribava informació amb els noms. Els familiars d'aquestes persones demanen als mitjans que, per respecte a la seva intimitat, no facin servir aquestes imatges ni la informació de les xarxes socials.

El Centre d'Atenció als Familiars (CAF) ha comunicat la petició "unànime" dels familiars del vol sinistrat que els mitjans de comunicació s'abstinguin d'"utilitzar i donar publicitat" a les imatges i la informació existent als perfils de les xarxes socials de les víctimes.

Molts mitjans audiovisuals i escrits han fet servir imatges agafades directament de Facebook o Twitter, entre altres xarxes, per il·lustrar les notícies sobre les víctimes que els anaven arribant.

Les xarxes socials també han generat altres problemes amb les piulades a Twitter amb comentaris insultants cap a l'origen català de les víctimes del desastre. Aquests comentaris han estat denunciats a la fiscalia i seran investigats per poder ser constitutius d'un delicte d'odi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut