Madrid/Barcelona

Els fabricants, concessionaris, importadors i venedors d'automòbils beneeixen la pròrroga del Pla 2000E

Després de l'anunci de la pròrroga més enllà del 2010, el sector de l'automoció ha mostrat en bloc la seva satisfacció, ja que el pla d'ajudes ha esdevingut clau per aturar la caiguda de vendes d'automòbils. El director general de l'Associació Nacional de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac), Luis Valero, ha dit que "és una mesura molt sana i eficaç", que ajudarà el sector a superar la barrera de les 900.000 matriculacions de vehicles l'any. De fet tots els fabricants, importadors, concessionaris i venedors d'automòbils beneeixen aquesta decisió de l'executiu de Zapatero, ja que consideren que "ajudarà al manteniment i la creació de llocs de treball". Han destacat que preveuen un 2010 difícil i aposten perquè les ajudes continuïn durant tot l'any que ve.

Actualitzat
El secretari d'indústria de la Generalitat, Antoni Soy, ha explicat a Catalunya Ràdio que encara queda partida d'ajudes del primer Pla 2000E, però que a partir d'ara caldrà analitzar els números per poder continuar amb les ajudes. Segons Soy, "si ja tenim els recursos suficients per arribar a finals d'any, de cara l'any que ve haurem de considerar quina és la quantitat que cal que el govern posi als pressupostos per poder continuar aquest tipus d'ajuda".

Per altra banda, el Partit Popular és qui ha posat aigua al vi. José Luís Ayllón ha acusat el govern de "copiar" la mesura que el PP va proposar fa unes setmanes, però aplicant-la d'una forma menys ambiciosa i "insuficient".

Anar al contingut