Sharon Young amb Daniel Benyshek, un dels coautors de l'estudi
Sharon Young amb Daniel Benyshek, un dels coautors de l'estudi

Menjar placenta no evita ni millora la depressió ni la fatiga postpart

Un estudi considera, però, que caldria fer més recerques

Actualitzat

Els extractes de placenta no tenen impacte significatiu en la depressió postpart. Malgrat la popularitat d'aquest hipotètic tractament, un estudi mèdic dirigit per Sharon Young, de la Universitat de Nevada, a Las Vegas, assenyala que no s'observen diferències significatives entre les dones que n'havien pres i aquelles a les quals s'havia administrat un placebo.

Els investigadors han publicat la recerca a la revista "Women and Birth". L'estudi va consistir a seleccionar 27 dones embarassades. Després del part, a 12 se'ls van donar píndoles que contenien extracte de la seva pròpia placenta i a la resta, un placebo, que només podia tenir efecte psicològic. La recerca es feia pel sistema de doble cec, en què ni les dones ni els metges sabien qui prenia placenta i qui prenia placebo.

Els investigadors van avaluar la depressió postpart i la fatiga en l'última fase de l'embaràs i després del part. En el segon cas també van mesurar el lligam afectiu entre la mare i el nadó. No es van observar diferències significatives entre les dones que havien pres placenta i les que havien pres placebo.

Els investigadors també es estudiar si les píndoles amb placenta augmentaven els nivells hormonals en les dones que les prenien. En un estudi publicat a la mateixa revista, es conclou que a les dones que havien pres les píndoles hi havia una concentració més elevada de certes hormones, si bé això no implicava canvis gaire significatius que diferenciessin els dos grups.

Els investigadors afirmen que la falta de diferències significatives en símptomes com la depressió o la fatiga ha de ser tinguda en compte per les dones que pretenen ingerir placenta com un tractament natural i efectiu. Malgrat això, consideren que a caus de les limitacions de l'estudi, els resultats han de ser considerats com a preliminars i que certes petites millores recomanen que es faci més recerca.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut