Ariel Sigler va ser el primer pres polític alliberat pel govern de Castro des de la mediació de l'Església catòlica. Foto d'arxiu.
El dissident cubà Ariel Sigler, excarcerat el passat mes de juny.
Barcelona

Els expresoners polítics cubans no confien que la situació millori

Més enllà del paper que hi pugui tenir la comunitat internacional, la situació de Cuba només millorarà si hi ha canvis estructurals a l'interior de l'illa. Així ho ha manifestat José Luis García Paneque, un dels expresoners polítics acabats d'arribar a Espanya després de ser alliberat gràcies a l'acord entre el govern de Raúl Castro i l'Església catòlica.

Actualitzat
En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", García Paneque s'ha mostrat desconfiat respecte a les declaracions del president de l'Assamblea cubana, Ricardo Alarcón, qui va dir que s'alliberarien més presos polítics dels anunciats en un primer moment. Més de 52, doncs. "Seria un pas endavant", ha dit el dissident, tot i que ha afegit que "realment no confiem molt en tot això".

García Paneque ha destacat el cas d'Ariel Sigler Amaya. A qui el passat mes de juny li van concedir una llicència extrapenal pel seu greu estat de Salut. El primer pres polític alliberat pel govern de Castro des de la mediació de l'Església catòlica, però, ha tornat a ser empresonat aquesta setmana. La seva família ha anunciat avui que finalment el país li ha atorgat el permís de sortida als Estats Units.

José Luis García Paneque també ha criticat les penoses circumstàncies de les presons cubanes.

Anar al contingut