Catalunya Ràdio

Els expresidents del Parlament Rigol, Benach i De Gispert fan pinya amb Forcadell

Els tres expresidents del Parlament demanen sortir al carrer si s'inhabilita l'actual presidenta de la cambra per la votació del full de ruta independentista

RedaccióActualitzat

Els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert fan costat a l'actual presidenta, Carme Forcadell, davant les advertències del Tribunal Constitucional, per l'aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent

Entrevistats al programa "El matí de Catalunya Ràdio", Rigol, Benach i De Gispert dubten que l'acabin inhabilitant, però si fos el cas, creuen que la resposta ha de ser política, i també s'ha de mostrar al carrer. Rigol ha remarcat que la resposta hauria de ser "democràtica, cívica i pacífica, però contundent":

"El poble de Catalunya sempre ha respost democràticament però amb contundència. Si inhabilitessin la presidenta del Parlament seria causa d'una expressió democràtica forta i potent, de tal manera que la inhabilitació per part d'un tribunal significaria l'habilitació per part del poble de Catalunya."

Benach ha destacat que "la millor resposta política més pràctica és continuar amb el que està previst", en referència a les tres lleis de desconnexió, els pressupostos i la qüestió de confiança i l'horitzó dels 18 mesos. 

 "No perdrem temps discutint massa coses. Tenim uns bons serveis jurídics que segur que faran una bona resposta. Ara, ja ens imaginem el que vindrà de Madrid i la nostra resposta ha de ser política", ha afirmat De Gispert

Els expresidents de la cambra comparen aquest cas amb el del judici oral que s'obrirà l'any que ve contra l'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau. "Tampoc hi ha base legal perquè era un procés participatiu i ni tan sols una consulta. Ara poden fer el mateix. Si el seu objectiu és fer que les institucions catalanes quedin totalment ofegades buscaran els ressorts que sigui per inhabilitar Forcadell", ha predit De Gispert.

Els tres expresidents del Parlament han afirmat que haurien actuat de la mateixa manera que Forcadell va fer a l'últim ple, deixant votar les conclusions de la comissió d'estudi, malgrat la prohibició expressa del Constitucional.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut