Barcelona

Els experts recomanen ingerir aliments amargs per adaptar-nos a la primavera

El canvi horari d'aquest diumenge no només ens proporciona una hora més de llum. Segons la medicina xinesa, va lligat a l'expansió de la natura i a la necessitat de depurar les toxines acumulades durant l'hivern. Els naturòpates insisteixen que cal ajudar el fetge en la tasca regeneradora que aquest òrgan assumeix cada primavera.

Actualitzat
La medicina xinesa, per exemple, recorda que el cos humà està estretament vinculat a la natura i a les metamorfosis que provoquen els canvis d'estació. L'òrgan més compromès amb la neteja que imposa la primavera és el fetge, que funciona a tota màquina durant aquests mesos. De fet, l'eliminació de toxines provoca el rebrot d'al·lèrgies i problemes de pell i de les vies respiratòries, propis de la primavera.

Per ajudar el fetge a eliminar les impureses que hem acumulat durant l'any, els naturòpates recomanen consumir productes amargs, com són les carxofes o la rúcula. Reconeixen, però, que no és una tasca fàcil perquè el nostre paladar està massa acostumat a una cuina monopolitzada pels sabors dolços i salats. Altres terapeutes alternatius van més enllà i asseguren que la primavera és òptima no només per depurar el fetge de toxines, sinó també de les emocions.

Els canvis que suposa la primavera i el canvi d'horari, que aquest diumenge ens regala una hora més de llum cada dia, també suposen una variació dels fluxos energètics del cos, com reconeixen experts homeòpates. De la mateixa manera que la foscor o la duresa del clima requereixen una alimentació més rica en calories, els especialistes en cuina natural asseguren que, amb el bon temps, la càrrega energètica del nostre entorn es multiplica i ens podem aprofitar de les vitamines del sol. Això ens permet renunciar a certs aliments i donar prioritat a fruites i verdures, sempre que siguin de temporada. Altres terapeutes de medicina alternativa recorden que la primavera també és un bon moment per fer dejú, sempre amb el control i seguint els consells d'un professional.

Anar al contingut