Una turista camina prop d'una bandera vermella que alerta de la prohibició de banyar-s'hi. (Foto: Reuters)
Les agressions de taurons van portar les autoritats egípcies a prohibir el bany a les platges de Sharm al-Sheikh. (Foto: Reuters)
El Caire

Els experts atribueixen a l'acció humana els atacs de taurons ocorreguts a Egipte

Egipte busca una explicació a les recents agressions per part de taurons, que la setmana passada van provocar la mort d'una dona i quatre ferits greus en aigües del mar Roig en l'enclavament turístic de Sharm al-Sheikh. Una explicació que podria ser que fos la mateixa acció humana. Així ho afirma un equip de científics egipcis en els resultats preliminars d'un informe que ha estat publicat en l'edició electrònica del diari "Al Masri al-Youm".

Actualitzat
L'informe dels experts assegura que els taurons s'han acostumat al menjar que els donen els bussejadors, molt freqüents en aquesta zona, rica en corall. Un fet que també explicaria per què els atacs van passar al migdia, quan normalment aquests animals mengen a l'alba o quan es fa fosc.

Les agressions van tenir lloc entre la badia de Naama i de Ras Nasranino, separades per vuit quilòmetres i amb una gran concentració de turistes. Segons els científics, això reforça la idea que aquests peixos de grans dimensions s'han habituat a veure éssers humans.

L'informe dels biòlegs marins recorda que aquests animals tenen por de les persones i que normalment mosseguen abans d'escapar-se.

Una turista alemanya de 70 anys va morir diumenge passat en ser atacada per un tauró mentre practicava immersió lleugera en una platja de Sharm al-Sheikh. Uns quants dies abans, tres russos i un ucraïnès també van ser atacats i van resultar ferits greus.

Anar al contingut