Barcelona

Els experts alerten que caldria estendre la vacunació del virus del papil·loma humà

Un estudi de l'Institut Català d'Oncologia revela que el virus del papil·loma està molt més estès del que es creia, sobretot entre les dones joves, i insisteixen en la necessitat de vacunar.

RedaccióActualitzat
Prop del 30% de les dones de l'estat espanyol d'entre 18 i 25 anys estan infectades amb el virus del papil·loma humà. El canvi d'hàbits sexuals de la població més jove és la causa principal d'aquesta alta prevalença, segons l'estudi que s'ha fet a més de 3.200 dones.

Els experts alerten que davant d'aquesta xifra caldria estendre la vacunació a les dones adultes i també als homes.

En 6 anys la presència del virus ha augmentat un 10,3% en les dones més joves de 18 a 25 anys i ha passat d'un 3 a un 14% a la resta de la població femenina.

L'estudi estima que a l'estat espanyol hi ha 2 milions de dones infectades per aquest virus; a la majoria de casos la infecció desapareixerà de manera espontània però hi haurà un 10% que acabarà desenvolupant un càncer de coll d'úter, per això, diuen els experts, la vacuna és imprescindible.

Segons el cap de la Unitat d'Infeccions de l'Institut Català d'Oncologia, Xavier Castellsagué, "el virus està augmentant. La conducta sexual és cada vegada més promíscua en les dones joves i, per tant, això justifica el fet de mantenir els programes de vacunació que s'estan introduint ara en les nenes preadolescents i, fins i tot, d'ampliar-los a les dones joves de fins a 26 anys perquè també tenen molta infecció, perquè tenen una promiscuïtat sexual elevada.

Castellsagué ha aprofitat per defensar la seguretat i l'eficàcia d'aquesta vacuna.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut