Els exàmens de setembre es recuperen gairebé dels 90.
Els exàmens de setembre es recuperen gairebé dels 90.
Barcelona

Els exàmens de setembre tornen per a més de 100.000 alumnes de Secundària i Batxillerat

Entre avui i demà, estudiants de Secundària i de primer de Batxillerat s'examinen de les assignatures que els han quedat pendents del curs anterior.

Televisió de CatalunyaActualitzat
Comencen els recuperats exàmens de setembre. Entre avui i demà, més de 100.000 alumnes de Secundària i de primer de Batxillerat s'examinen de les assignatures que els han quedat pendents del curs anterior.

En el cas de l'ESO i el Batxillerat, els últims 10 anys les proves de recuperació es feien el mateix mes de juny i l'alumnat només disposava d'una setmana per poder preparar les assignatures suspeses. Ara tornen al setembre, dins del pla d'ensenyament per frenar el fracàs escolar a Catalunya.

Des de la Conselleria d'Educació es pretén que l'alumne pugui tenir el temps necessari per estudiar i assimilar els coneixements de les assignatures no superades al curs anterior.

Els estudiants tindran les notes abans que comenci el curs, entre el 7 i el 10 de setembre.

El refugi de les biblioteques

Per afrontar aquests exàmens després de les vacances, els estudiants de Secundària i primer de Batxillerat, però també els universitaris, busquen aquests dies la tranquil·litat de les biblioteques per acabar de preparar-se.

A la Biblioteca de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, per exemple, obren tota la nit. Allà, una cinquantena d'estudiants repassen les assignatures que els han quedat pendents del curs passat.

La Cynthia Centurión, estudiant d'Econòmiques de la Universitat de Barcelona, reconeix que li ha costat "agafar el ritme", cosa fins a cert punt normal "quan véns de vacances, de sortir de festa o de fer algun viatge". Diu que va fent i que la seva "és una de les poques" universitats "que obre de nit", fet que li permet fer front i estudiar "poques" assignatures; "cinc és impossible", sentencia.

Les biblioteques públiques són un altre dels espais triats per fer l'últim esforç i arribar amb la millor preparació possible a exàmens com els de la selectivitat.

L'Ignasi López és un estudiant que es prepara per a la selectivitat. Diu que ha anat "a una escola de repàs, tot l'estiu" i que s'ha anat "organitzant". Com que per entrar a Enginyeria "la nota tampoc és molt alta", tot i que "ara mateix queden poques places", es mostra optimista i creu que "amb el que m'he preparat puc entrar perfectament".

La novetat, per primer cop després de molts anys, són les proves de recuperació del setembre per a alumnes d'ESO i Batxillerat. La Gisela Royo, alumna de primer de Batxillerat, ha de recuperar "tres assignatures, que són biologia, mates i anglès". Assegura que les porta "bastant bé" i que el fet "que hi hagi recuperacions de setembre" li permet tenir "més temps per preparar els exàmens; molt millor que al juny".

A la majoria d'instituts, els estudiants d'ESO i Batxillerat amb assignatures suspeses al juny faran els exàmens dimarts i dimecres.
Anar al contingut