Imatge de la seu de la Comissió Europea. (Foto: Reuters)
Imatge de la seu de la Comissió Europea. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Els eurodiputats de CiU, ERC i ICV reivindiquen poder votar el 9-N

Les forces pro consulta demanen al Parlament Europeu que "no girin l'esquena a Catalunya"

RedaccióActualitzat

Els eurodiputats catalans a favor de la consulta (CiU, ERC i ICV) demanen a les institucions europees que facin costat a Catalunya, i reclamen poder votar el 9-N. Ho han fet a través d'una carta en què han tornat a reivindicar el dret a decidir. Cinc diputats catalans porten el 9-N a la Unió Europea en una carta dirigida als responsables de les institucions comunitàries. Els demanen que "no girin l'esquena als milions de ciutadans que desitgen donar la seva opinió mitjançant un instrument tan civilitzat, democràtic, pacífic i europeu com és una urna i un vot".

És una carta dirigida al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, i als futurs presidents de la Comissió, Jean-Claude Juncker, i del Consell Europeu, Donald Tusk. La missiva la firmen Ramon Tremosa, Josep Maria Terricabras, Ernest Maragall, Ernest Urtasun i Francesc Gambús. La carta, que presenten aquesta tarda, diu que, si el Tribunal Constitucional tomba definitivament la consulta del 9-N, quedarà clar que el procés català ja no és una qüestió interna de l'estat espanyol i que Europa l'haurà d'afrontar. 

Francesc Gambús, l'eurodiputat d'Unió, s'ha avançat enviant ja aquest dijous al matí un correu electrònic a tots els seus companys de grup del PP europeu adjuntant-los la declaració institucional que el president Artur Mas va fer dissabte i el decret de convocatòria. Gambús respon d'aquesta manera al correu en què l'eurodiputat del PP Esteban González Pons adverteix els populars europeus que "el repte secessionista" català "va en contra del curs de la història". "Ahir va ser Escòcia i avui és Espanya, però demà pot passar en qualsevol altra part del nostre continent", alerta González Pons. "Coneixent el creixent interès que genera l'anomenat 'procés català', i havent observat que algun col·lega del nostre grup polític ha decidit proporcionar-los informació, em permeto jo mateix d'enviar-los alguna documentació que estic segur que trobaran interessant", li ha replicat l'eurodiputat d'Unió.

Anar al contingut