Washington

Washington recomana no viatjar aquest estiu a Europa pel risc d'atemptats

L'alerta cita esdeveniments massius com l'Eurocopa de França i la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia

RedaccióActualitzat

El Departament d'Estat dels EUA ha alertat del risc d'atacs terroristes aquest estiu a Europa. En un comunicat, el govern nord-americà ha advertit els seus ciutadans del perill que hi ha, sobretot, en "grans esdeveniments" com l'Eurocopa de França o el Dia Mundial de la Joventut, a Polònia. L'alerta és vigent fins al 31 d'agost i adverteix dels possibles pròxims objectius terroristes.

"El gran nombre de turistes que visiten Europa durant els mesos d'estiu serà un dels principals objectius dels terroristes que preparen atemptats en llocs públics, sobretot en els grans esdeveniments."

Els Estats Units recomanen als ciutadans nord-americans que vulguin viatjar a Europa a l'estiu que estigui "atents" als llocs públics, com per exemple les zones de concentració de fans o els estadis, així com als mitjans de transport massiu. També als llocs turístics, restaurants i centres comercials. A més, se'ls demana evitar "llocs molt concorreguts", seguir les instruccions de les autoritats locals i que estiguin preparats per a controls de seguretat addicionals.

França acollirà el campionat de futbol de les seleccions europees del 10 de juny al 10 de juliol. El país està en estat d'emergència des del atacs del 13 de novembre i aquesta situació es mantindrà també durant el Tour, que es disputarà del 2 al 24 de juliol.

En el cas de la Jornada de la Joventut, aplegarà 2,5 milions de persones a Cracòvia, del 26 al 31 de juliol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut