L'huracà "Irene" ha deixat inundacions i desplaçats a la República Dominicana. (Foto: EFE)
L'huracà "Irene" ha deixat inundacions i desplaçats a la República Dominicana. (Foto: EFE)
Santo Domingo

Els EUA posen la costa est en alerta per l'amenaça de l'huracà "Irene"

Tota la costa est dels Estats Units està en alerta per l'evolució de l'huracà "Irene", el primer de la temporada a l'Atlàntic. Actualment és un cicló de categoria 2 a l'escala de Saffir-Simpson, que en té 5. L'"Irene" ja ha portat vents de fins a 160 quilòmetres per hora al Carib, ha obligat a desplaçar 11.000 persones a la República Dominicana i es calcula que les pròximes hores avançarà cap a les Bahames i, ja al cap de setmana, cap a la costa nord-americana.

Actualitzat
El Centre Nacional d'Huracans (CNH) ha pronosticat que l'"Irene" guanyarà intensitat les pròximes 48 hores i que podria arribar a la categoria 3 o 4 en qüestió de cinc dies, quan podria situar-se davant de la costa de Florida. La previsió del CNH és que toqui terra dissabte cap a Carolina del Nord.

Els habitants tant de Florida com de Carolina del Nord s'han començat a preparar per l'arribada del cicló, que fins i tot es podria fer sentir a ciutats com Nova York o Washington. Precisament, en aquesta ciutat diumenge està prevista la inauguració del memorial de Martin Luther King i s'hi espera l'assistència de desenes de milers de persones, entre les quals Barack Obama.

Al pas per la República Dominicana, l'"Irene" ha obligat 11.000 persones a marxar de casa, mentre que a Puerto Rico han estat gairebé 800 i a Haití han evacuat mig miler de persones.
Anar al contingut