Washington

Els EUA i Corea del Sud refermen l'aliança contra els míssils nord-coreans

Els Estats Units i Corea del Sud continuaran sumant forces contra el programa nuclear i de míssils de Corea del Nord, que consideren una "amenaça greu" per a tot el món. Així ho han expressat des de la Casa Blanca el president nord-americà, Barack Obama, i el sud-coreà, Lee Myung-bak, que s'han reunit per analitzar diversos temes bilaterals. Obama ha afirmat en la roda de premsa posterior que tant Seül com Washington respondran de manera "decidida" en defensa de la seguretat nacional.

Actualitzat
Els dos presidents, que ja es van reunir a la cimera del G-20 de l'abril, han reclamat la "desnuclearització completa de la península coreana" i el compromís dels Estats Units de "defensar Corea del Sud davant l'amenaça de Pyongyang". Tots dos han abordat les sancions que l'ONU ha imposat a Corea del Nord per l'assaig nuclear del 25 de maig passat i el llançament de míssils.

Precisament, el règim nord-coreà va anunciar dissabte que té la intenció de començar un procés d'enriquiment d'urani i de fer servir el plutoni que té emmagatzemat amb finalitats armamentístiques.

Barack Obama i Lee Myung-bak han defensat les "negociacions pacífiques" amb Pyongyang i han advertit aquest país que "no trobarà seguretat o respecte mitjançant les amenaces i les armes il·legals" ni li permetran que disposi d'armes nuclears.
 
Anar al contingut