Washington

Els EUA fan públiques unes imatges que qüestionen que l'atemptat al Pentàgon l'11-S el perpetrés un avió

El Departament de Defensa dels Estats Units fa públiques noves imatges del suposat impacte d'un avió al Pentàgon, l'11 de setembre del 2001. Les imatges les ha reclamat l'ONG Judicial Watch i amaguen una curiositat: no s'hi veu cap avió. La versió oficial assegurava que un avió de passatgers s'havia estavellat a l'edifici, però ara el debat es reobre.

Actualitzat

Les imatges de l'explosió a l'edifici del Pentàgon durant l'11 de setembre atribuïda a un avió de passatgers han aixecat polseguera. Les ha difós aquest dimarts al vespre el Departament de Defensa nord-americà.

Es tracta del primer vídeo del suposat avió, el vol número 77 d'American Airlines, que es va estavellar contra el Pentàgon l'11 de setembre del 2001. Un total de 189 persones van morir en l'atemptat perpetrat per un terrorista suïcida de la xarxa Al-Qaeda, que va segrestar l'aparell i el va fer xocar contra l'edifici del Pentàgon.
Les imatges, registrades per les càmeres de seguretat del Pentàgon i d'edificis contigus, han estat divulgades arran d'una petició de l'ONG Judicial Watch (JW) a la justícia nord-americana. Amb això, JW espera que es dissipin les teories de la conspiració sobre com es va produir el xoc, segons ha expressat el seu president, Tom Fitton.

Alguns crítics havien apuntat la teoria que l'avió li havien disparat mentre volava i que el Pentàgon va ser atacat per un míssil del mateix exèrcit nord-americà. Però les imatges no aporten noves dades en aquest sentit.

En les imatges es veu una explosió, una enorme bola de foc i, després, la fumera. No es veu en cap moment o -més ben dit- no es distingeix què és el que impacta contra l'edifici. Els experts en l'11-S asseguren que les imatges no aporten res respecte a la versió oficial, que és que l'explosió la va produir el xoc de l'aparell del vol 77 d'American Airlines. 189 persones hi van morir.

L'atemptat contra el Pentàgon es va produir a les 09.37 -hora local-, uns minuts després que dos avions segrestats més atemptessin contra les Torres Bessones al World Trade Center (WTC) de Nova York.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut