Estats Units

Els EUA estudien incrementar la pressió militar sobre els talibans aprofitant la disposició a dialogar amb el govern afganès

Els Estats Units no descarten canvis en l'estratègia militar a l'Afganistan. Així ho recull l'informe sobre l'evolució del conflicte al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio abans que es faci públic, el mes que ve. El text aposta perquè Washington incrementi la pressió militar sobre els talibans aprofitant la disposició a dialogar amb el govern afganès.

Actualitzat
Un membre de l'administració involucrat en la revisió de l'estratègia militar a l'Afganistan i el Pakistan, i que ha demanat l'anonimat, interpreta com una debilitat obligada per la pressió militar que els talibans s'hagin assegut a parlar amb el govern afganès. Per aquest motiu, ha avançat que mantindran aquesta pressió per forçar més moviments entre l'enemic. En aquest sentit, ha manifestat: "Cal determinar quins elements de la campanya posen els talibans sota aquesta pressió i què podem fer per incrementar-la o, almenys, mantenir-la, així com avaluar l'impacte polític de la campanya militar que ha posat els talibans sota aquesta pressió."

L'informe, segons la mateixa font, també demanarà focalitzar sobre els santuaris que els terroristes mantenen al Pakistan. La revisió bèl·lica podria veure la llum en un mes i, segons aquesta font, alterar l'estratègia nord-americana a la zona, on s'ha d'iniciar el procés de transició al govern afganès al juliol de l'any vinent.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut