Washington

Els EUA estudien anul·lar la llei que prohibeix als homosexuals ingressar a l'exèrcit

Els Estats Units van aprovar el 1993 una llei que prohibia la participació d'homosexuals a les forces armades. El secretari de Defensa, Robert Gates, ha anunciat davant del Senat que es revisarà la possible anul·lació d'aquesta norma. Un grup de treball examinarà l'impacte que tindria l'anul·lació de la llei que no permet als militars en actiu parlar públicament de la seva homosexualitat ni tampoc a les autoritats, investigar-la.

Actualitzat
Aquesta és la primera vegada des que es va aprovar el text, ara fa 17 anys, que es tracta en una audiència.

La llei és coneguda com a "No preguntis, no diguis". Si finalment s'anul·lés, permetria als soldats manifestar obertament la seva condició sexual sense por de ser expulsats de l'exèrcit.

Robert Gates ha afegit que mentre se n'estudiï la possible anul·lació, el Pentàgon estudiarà la manera d'aplicar la llei actual de la manera "més justa i humana", és a dir, evitant que les autoritats militars prenguin represàlies contra els soldats homosexuals.

A la mateixa compareixença, el cap de l'Estat Major ha dit que la llei en vigor ha aconseguit que "els homes i les dones menteixin sobre qui són per poder defensar els ciutadans". "El que seria correcte seria permetre que els homosexuals poguessin fer aquest servei".
Anar al contingut