Hong Kong

Els EUA donen suport a les peticions dels manifestants de Hong Kong, mentre que Pequín alerta contra qualsevol ingerència de tercers

Compte enrere en l'ultimàtum dels estudiants, que amenacen d'ocupar edificis públics si el cap del govern de Hong Kong no dimiteix

RedaccióActualitzat

Intercanvi d'advertències entre Washington i Pequín sobre Hong Kong aquestes últimes hores, aprofitant la visita que fa als Estats Units el cap de la diplomàcia xinesa. El president nord-americà, Barack Obama, ha refermat el suport del seu país a les eleccions obertes que reclamen els manifestants de l'excolònia, mentre que el ministre xinès avisa tercers països que no s'immiscueixin en el que consideren un afer intern. 

Mentrestant, el nombre d'estudiants que es manifesten a favor de la democràcia i les llibertats civils a Hong Kong no para de pujar. Coincidint amb el Dia Nacional de la Xina, les protestes s'han estès, i desenes de milers de persones, majoritàriament joves, estan concentrats en dversos sectors del centre administratiu i financer de la ciutat, però també en altres zones, com, per exemple, la més comercial. 

To plegat quan el compte enrere en l'ultimàtum dels estudiants perquè el cap del govern del territori dimiteixi va corrent. Els manifestants amenacen d'ocupar edificis oficials si Leung Chun-ying no plega.

Per la seva banda, ONGs com Amnistia Internacional (AI) denuncien la detenció d'almenys una vintena de persones en diversos punts de la Xina. El motiu: enviar missatges de suport a través de les xarxes socials. Alguns diuen que planegen viatjar a Hong Kong per sumar-se a les accions democràtiques. Amnistia Internacional en demana l'alliberament immediat. Aquesta organització informa també que unes seixanta persones haurien estat interrogades per la policia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut