Klay Thompson defensat per Martinas Pocius. (Foto: EFE)

Els EUA destrossen en el tercer quart una Lituània que els havia plantat cara durant la primera meitat (96-68)

La selecció dels Estats Units ha fet bons els pronòstics i jugarà la final del Mundial de Bàsquet d'Espanya, després de derrotar clarament en semifinals una Lituània que ha plantat cara durant els primers 20 minuts per ser totalment superada en la segona meitat (96-68).

La selecció dels Estats Units ha fet bons els pronòstics i jugarà la final del Mundial de Bàsquet d'Espanya, després de derrotar clarament en semifinals una Lituània que ha plantat cara durant els primers 20 minuts per ser totalment superada en la segona meitat (96-68). Els lituans ha anul·lat els referents interiors dels seus rivals només per veure com els seus botxins eren els jugadors exteriors: Kyrie Irving (18 punts), Klay Thompson (16 punts), James Harden (16 punts) i Stephen Curry (13 punts).

Els lituans no s'han arronsat davant els nord-americans al llarg de la primera part. Els pivots bàltics discutien el domini en el rebot dels seus rivals aprofitant la seva major alçada i corpulència, i els seus exteriors buscaven un ritme ràpid de joc. Hi havia molts contactes i tots dos equips s'han carregat de faltes. En un escenari poc habitual per la selecció dels EUA, els homes de Krzyzewski no s'han trobat còmodes.

Els EUA han arribat a tenir diferències de fins a 8 punts, però no han estat capaços de desequilibrar l'enfrontament de forma definitiva. El duel entre Valanciunas i Cousins era tan intens que de poc no acaba en agressió del nord-americà després d'un cop de colze del lituà al coll del seu rival. Al descans, el marcador ha estat de 43 a 35 pels favorits amb uns bons minuts del lituà Kuzminskas (15 punts).

Els nord-americans, com és habitual en aquest mundial, han sortit molt concentrats en un tercer quart que han obert amb un parcial de 16 a 2. La renda per a l'equip ianqui ha arribat als 31 punts amb els jugadors recuperant la pilota en defensa i corrent el contraatac. Lituània s'ha desfet completament davant l'espectacle a què estaven assistint en primera fila. A partir d'aquell moment, l'únic que faltava per saber era de quant guanyarien els EUA i qui serà el seu rival en la final.