Washington

Els EUA despleguen l'escut antimíssils a Hawaii per un possible atac nord-coreà

El secretari de Defensa nord-americà, Robert Gates, ha afirmat que els Estats Units s'estan preparant davant un possible atac de Corea del Nord a la zona de Hawaii. Gates ha explicat que s'està desplegant un sistema antimíssils per protegir aquesta zona, alhora que s'hi ha enviat un radar per prevenir el possible llançament d'un míssil nord-coreà. L'anunci s'ha fet hores abans que comencés una nova trobada bilateral entre les dues Corees, la tercera d'aquest any.

Actualitzat
"Òbviament, estem examinant la situació i els llançaments de míssils a la zona nord i sí que tenim una certa preocupació per si llancen un míssil a Hawaii. He decidit desplegar de nou els míssils a Hawaii i hem enviat un radar a l'illa com a suport." Així ha anunciat el secretari de Defensa, Robert Gates, que els Estats Units han decidit desplegar l'escut antimíssils a Hawaii perquè sospiten que Corea del Nord pot llançar un míssil de llarg abast en aquella direcció.

Representants de les dues Corees es reuneixen avui per tercera vegada per tractar sobre el futur de la zona industrial de Kaesong, que gestionen conjuntament a la seva frontera, enmig de les amenaces de Pyongyang a la comunitat internacional.

Seguint un vaixell sospitós

A tot això, un vaixell nord-americà n'està seguint un altre de nord-coreà que podria transportar material per fer armes nuclears. Pyongyang ja ha advertit que considerarà qualsevol acte d'abordatge un acte de guerra.

Anar al contingut