Washington

Els EUA condemen a 25 anys de presó el traficant d'armes rus que va inspirar la pel·lícula "El senyor de la guerra"

Els Estats Units han condemnat a 25 anys de presó el traficant d'armes rus que va inspirar la pel·lícula "El senyor de la guerra". Víktor Bout va ser detingut a Tailàndia el 2008.

RedaccióActualitzat
Després que un jurat popular l'hagi declarat culpable de conspirar per matar ciutadans nord-americans i vendre armes a la guerrilla colombiana de les FARC, una jutge federal de Nova York l'ha condemnat a 25 anys de presó. Víktor Bout hauria pogut ser condemnat a cadena perpètua, però se n'ha deslliurat. 

L'anomenat "mercader de la mort" sempre ha denunciat que és víctima d'una operació política, una tesi compartida pel govern rus, que ja va intentar bloquejar-ne l'extradició als Estats Units des de Tailàndia.

De fet, un cop coneguda la sentència, el Ministeri d'Afers Estrangers rus ha denunciat que la condemna contra Víktor Bout és inacceptable. "Considerem que la condemna és totalment inacceptable, prejutjada i no té objectivitat", ha declarat el cap del Departament de Drets Humans del govern rus, Konstantin Dolgov.

A més, ha subratllat que "aquesta no és la primera condemna per motius polítics que no se sosté en cap prova" i "tampoc és la primera vegada que les autoritats nord-americanes vulneren els drets i interessos de ciutadans russos".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut