Kabul

Els EUA cedeixen el control de la presó de Bagram, l'última en mans nord-americanes

El Pentàgon ha anunciat un acord per traspassar a mans afganeses el control de la presó de Bagram. Els presoners no els alliberaran. Bagram va ser una de les presons on es van denunciar abusos en contra dels presoners i els analistes la van descriure com "el Guantánamo de l'Afganistan".

RedaccióActualitzat
Els Estats Units han passat a mans afganeses el control de la presó de Bagram, l'única que quedava sota el control dels nord-americans, segons ha confirmat el Pentàgon. Fa un any, Washington va acceptar passar la responsabilitat sobre la majoria dels 3.000 presoners que eren al penal a les autoritats de Kabul. Però l'acord final es va retardar perquè els Estats Units temien que alguns dels presoners considerats més perillosos poguessin quedar lliures. Per això les tropes nord-americanes seguien al penal custodiant una cinquantena d'interns.

Finalment, el Pentàgon ha dit que s'ha arribat a un acord i que els presoners, que passaran a mans afganeses, no els alliberaran. Bagram va ser una de les presons on es van denunciar abusos en contra dels presoners i els analistes la van descriure com "el Guantánamo de l'Afganistan".
Anar al contingut