El general John Campbell ha presentat l'informe de Defensa sobre el bombardeig de l'hospital (Reuters)
El general John Campbell ha presentat l'informe de Defensa sobre el bombardeig de l'hospital (Reuters)
Washington

Els EUA atribueixen a un error "sobretot humà" l'atac a un hospital de Metges Sense Fronteres a l'Afganistan

Washington suspèn els militars vinculats a l'atac a un hospital de Metges Sense Fronteres, que va causar 30 morts

RedaccióActualitzat

L'exèrcit dels Estats Units ha apartat de les seves funcions els militars vinculats al bombardeig d'un hospital de Metges Sense Fronteres a l'Afganistan, a l'octubre, que va causar 30 morts. Les autoritats nord-americanes han explicat que el "tràgic error" causat "en primer lloc per una errada humana", a més de tècnica i que també hi va influir la fatiga de les tropes, que feia cinc dies seguits que combatien.

En la presentació de l'informe del Departament de Defensa dels EUA sobre aquest cas, el comandant de les tropes dels EUA a l'Afganistan, el general John Campbell, ha afirmat que les forces americanes "mai no haurien atacat de manera intencionada un hospital o qualsevol altra instal·lació protegida", encara que hi guareixin enemics.

L'objectiu de l'atac era un edifici ocupat per talibans a uns quants centenars de metres de l'hospital de Kunduz. El blanc s'hauria errat perquè els militars no haurien fet servir instrumental per identificar l'objectiu, sinó que es van basar en descripcions del lloc facilitades per les tropes sobre el terreny.

Metges Sense Fronteres rebutja parlar d'un "error" i demana una investigació independent per "presumptes crims de guerra".

 

Anar al contingut