Washington

Els EUA aproven l'aliança entre American Airlines i British Airways per explotar rutes amb Europa

Les autoritats nord-americans han donat el vistiplau a l'aliança entre les companyies American Airlines i British Airways per explotar conjuntament les rutes entre Europa i Amèrica del Nord. En un comunicat difós per l'aerolínia nord-americana, s'informa que han rebut "l'aprovació temptativa" per part del Departament de Transport dels EUA, cosa que representa que aquest país no posa objeccions en matèria de competència i concedeix la immunitat antimonopoli a les tres companyies. L'acord també afecta la companyia espanyola Iberia, amb qui British Airways està en procés de fusió.

Actualitzat
El govern dels Estats Units ha donat llum verda a l'aliança comercial entre American Airlines i British Airways. Les dues companyies fa més d'una dècada que intenten aliar-se per oferir preus conjunts i més rutes, però sempre havien topat amb les lleis antimonopoli.

Aquest cop, el ministeri de Transports dels Estats Units només exigeix a British Airways que es desprengui d'una petita part dels "slots" d'aterratge que té a l'aeroport de Londres. Una condició assumible per a l'aerolínia britànica, que, tot i això, continuarà sent la reina de l'aeroport de Heathrow.

La nova aliança operarà en més de 400 destinacions de 106 països, i reforçarà el grup One World, al qual pertanyen tant British com American Airlines. Amb la nova aliança, American Airlines, British Airways i de retruc Iberia podran crear una xarxa combinada que servirà més de 6.200 vols. En els vols entre els EUA i la Unió Europea, Star Alliance -que inclou les companyies Lufthansa, United Airlines i Singapore Airlines- té un 35% del mercat, mentre que SkyTeam -formada per Air France/KLM, Delta i Northwest- en controla el 28 per cent.

Pendents d'Europa

Ara, la Comissió Europea també s'haurà de pronunciar sobre l'acord. L'1 de febrer del 2010, la Comissió va confirmar que està estudiant el cas de les tres companyies i el possible dany a la competència i ha començat un procés de consultes amb la resta d'aerolínies.

Anar al contingut