Barcelona

Els estudiants es manifesten a Barcelona perquè es rebaixin les taxes universitàries

Els rectors donen suport a les seves reivindicacions durant aquesta jornada de vaga a totes les universitats públiques del país

RedaccióActualitzat

Els estudiants universitaris s'han manifestat aquest migdia pel centre de Barcelona. Reclamen la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l'equiparació dels preus dels graus amb els dels màsters. La jornada de vaga ha tingut un seguiment desigual per part dels estudiants.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, un dels convocants de l'aturada, denuncia que el govern de la Generalitat s'ha negat a aplicar la moció del Parlament que instava a abaixar el preu de les taxes.

A la Universitat Autònoma, on les aules estaven buides, els estudiants també protesten perquè el servei d'autobusos s'ha integrat a la xarxa de TMB, cosa que, segons diuen, no assegura que continuï sent gratuït. Alguns estudiants de facultats d'altres universitats han optat per treure les classes al carrer per fer visible la protesta. Diversos rectors han manifestat estar d'acord amb les reivindicacions dels estudiants.

Aquest matí el campus de l'Autònoma estava desert i només s'hi podien veure piquets informatius, que s'han encarat amb els Mossos, sense incidents.

Als campus Ciutadella i Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra s'ha viscut una situació inèdita: els serveis de seguretat han impedit l'entrada dels estudiants a les classes. La decisió l'ha pres el Rectorat.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut