Barcelona

Els estudiants de FP hauran de passar una prova de nivell per accedir a la universitat

El govern espanyol assumeix l'error de previsió que ha generat l'excés de demanda a les universitats catalanes aquest curs i, en aquest sentit, la directora general de Formació i Orientació Universitària, Mercedes Chacón, ha assegurat que l'any que ve els estudiants de FP que vulguin accedir a la universitat hauran de passar una prova de nivell, com la selectivitat. La Plataforma en defensa dels estudiants de Batxillerat, per la seva banda, ha reclamat que s'ampliïn les places de forma extraordinària.

Actualitzat
L'any que ve, els estudiants de Formació Professional que vulguin accedir a la universitat hauran de passar una prova de nivell com la selectivitat. Aquest any, s'han eliminat els topalls per accedir a places universitàries per aquests alumnes, que tampoc havien de fer la selectivitat, un filtre d'accés, però, que sí  que han passat els alumnes provinents de Batxillerat. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la directora general de Formació i Orientació Universitària, Mercedes Chacón, ha assegurat que el curs que ve aquest greuge es corregirà després d'assumir l'error de previsió que ha generat l'excés de demanda a les universitats catalanes aquest curs.

Després de recordar que aquest any uns 6.000 estudiants s'han quedat sense plaça universitària, la plataforma en defensa dels estudiants de Batxillerat han demanat que les universitats catalanes ampliïn places de manera extraordinària per solucionar "aquest desajust".

Per la seva banda, el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, considera aquesta solució i es mostra disposat a portar-la a terme. Tanmateix, demana que l'administració col·labori a resoldre el conflicte que s'ha generat aquest curs.

Des de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, han explicat que els estudiants de Formació Professional acumulen un expedient acadèmic més ampli, i ja tenen estudis superiors. En aquest sentit, consideren que cal garantir que el seu accés a la universitat no perjudiqui altres estudiants.

Amb el nou sistema d'accés universitari han quedat fora de les aules prop de 6.000 estudiants que no han trobat un lloc a la plaça que volien. Aquest sistema és conseqüència de l'aplicació del Pla Bolonya, que promou la integració del món universitari en el context europeu.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut