Encaixada de mans de Castro i Obama
L'encaixada de mans entre Castro i Obama és la principal imatge del desgel entre els dos països
Washington

Els Estats Units retiren Cuba de la llista de països que patrocinen el terrorisme

La decisió no és només una qüestió simbòlica, sinó que suposa la supressió de barreres comercials i financeres

RedaccióActualitzat

El desgel entre els Estats Units i Cuba s'aferma pas a pas. Washington ha decidit retirar Cuba de la seva llista de països que patrocinen el terrorisme. Era una de les principals reivindicacions de l'Havana des de l'inici de les negociacions.

La Casa Blanca considera que Cuba no ha proporcionat cap suport al terrorisme internacional en els últims sis mesos i que s'ha compromès a no fer-ho en el futur.

La sortida de l'illa es fa efectiva després que el Congrés dels Estats Units no ha revocat l'ordre de Barack Obama de retirar Cuba de la llista. Tenia 45 dies per fer-ho després que el president nord-americà ho va anunciar el 14 d'abril.

La decisió no és només una qüestió simbòlica, sinó que suposa la supressió de barreres comercials i l'opció que els cubans facin activitats bancàries als Estats Units.

33 anys proscrits

Feia 33 anys que Cuba era en aquesta llista, creada el 1979. Ara només en formen part Síria, el Sudan i l'Iran.

Els principals motius que al·legaven els Estats Units per mantenir Cuba a la llista eren la suposada acollida de membres d'ETA i de les FARC i la relació amb alguns fugitius de la justícia nord-americana.

Anar al contingut