Washington

Els Estats Units rebutgen l'oferta iraniana de permetre les inspeccions nuclears

Els Estats Units han rebutjat aquest diumenge l'oferta de l'Iran de permetre les inspeccions a les seves plantes nuclears si el cas es debat fora del Consell de Seguretat de l'ONU. La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, creu que aquesta iniciativa de Teheran és inacceptable i ha avisat que Washington continuarà pressionant perquè el Consell de Seguretat de l'ONU apliqui sancions al país islàmic.

Actualitzat

Dissabte passat, el govern de Teheran va oferir obrir les seves instal·lacions nuclears a canvi que l'ONU renunciï als seus plans d'aplicar represàlies en cas que Iran insisteixi a portar a terme el seu programa nuclear. Els Estats Units i altres països sostenen que l'activitat atòmica iraniana està destinada al desenvolupament d'armes nuclears, una afirmació que rebutja el govern d'Ahmadinejad.

Mentrestant, i sobre el terreny, els intel·lectuals contraris al règim de Teheran asseguren que el govern aprofita la crisi nucelar per reforçar la seva posició i tapar l'incompliment de les seves promeses. Les declaracions les han fet cinc membres de la prohibida Associació d'Escriptors Iranians en una entrevista secreta i no autoritzada pel Ministeri de Cultura i Orientació Islàmica.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut