Sulaiman Abu Ghaith, gendre de Bin Laden i portaveu d'Al-Qaeda.
Sulaiman Abu Ghaith, gendre de Bin Laden i portaveu d'Al-Qaeda.
Washington

Els Estats Units jutjaran el gendre de Bin Laden per conspirar per matar nord-americans

Un tribunal de Nova York jutjarà Suleiman Abu Ghaith, per "conspirar per matar ciutadans nord-americans". El Departament de Justícia dels Estats Units vincula Abu Ghaith amb els atemptats de l'11 de setembre del 2001.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de Nova York jutjarà el gendre d'Ossama bin Laden, Suleiman Abu Ghaith, per "conspirar per matar ciutadans nord-americans". Així ho ha comunicat el  Departament de Justícia dels Estats Units, que vincula Abu Ghaith amb els atemptats de l'11 de setembre del 2001.

Aquest mateix divendres es presentaran càrrecs contra el gendre de Bin Laden, que va ser capturat per agents d'intel·ligència nord-americans a Jordània. Abu Ghaith s'enfronta amb una pena màxima de cadena perpètua si es prova que va conspirar al costat de Bin Laden per "causar més atacs terroristes com la massacre de l'11 de Setembre". La data del judici encara s'ha de determinar.


El kuwaitià Sulaiman Abu Ghaith va ser deportat recentment de Turquia a Jordània, on els agents nord-americans l'han capturat. Després dels atacs terroristes de l'11 de setembre del 2001, Sulaiman Abu Ghaith va aparèixer en diversos vídeos d'Al-Qaeda condemnant els atacs aeris dels EUA a l'Afganistan i anunciant que prendrien represàlies contra els EUA i el Regne Unit.

Abu Ghaith va ser traslladat l'1 de març passat a Jordània, des d'on va intentar dirigir-se al seu país natal, Kuwait, que li va retirar la nacionalitat el 2001. En el camí va ser interceptat per la CIA, que seguia els seus moviments des que se'n va detectar la presència a Turquia al gener.
Anar al contingut