Els Estats Units ja són el país amb més casos de coronavirus del món

Des d'aquest dijous sumen més de 85.000 contagis, més de la meitat dels quals es concentren a Nova York i tres estats veïns

Juli Rodés AlmerActualitzat

Els Estats Units s'han convertit aquest dijous en el país del món amb més persones contagiades pel coronavirus que causa la Covid-19.

Les xifres oficials parlen de més de 85.000 persones contagiades; entre 85.612 i 85.991, segons el recompte.

Són més de 4.000 casos més que a la Xina, que en suma més de 81.000, i uns 5.000 casos més que Itàlia, que ja supera els 80.000.

 

Dues dones parlen mantenint la distància a Central Park, a Nova York (Reuters/Mike Segar)


La gran diferència amb la Xina, però, és que als Estats Units la majoria de casos són actius, més de 82.400, mentre que a la Xina només en queden més de 3.400, perquè la gran majoria de les persones contagiades ja s'han curat.

A Itàlia, la majoria de casos declarats continuen actius, però també en són menys: 62.000.

El nombre de víctimes mortals als Estats Units, en canvi, encara és baix en comparació amb els d'altres països: hi han mort més de 1.300 persones, lluny encara de les gairebé 3.300 de la Xina o les més de 8.200 d'Itàlia.

 

Persones fan cua a l'exterior de l'hospital Elmhurst, a Queens, Nova York, per fer-se el test del coronavirus (Reuters/Stefan Jeremiah)


Aquesta situació, però, es tem que canviarà ben aviat, perquè la pandèmia creix exponencialment als Estats Units. A Nova York, el principal focus de contagi, el nombre de persones hospitalitzades ha crescut un 40 per cent d'un dia per l'altre.

A l'estat de Nova York s'han detectat gairebé 39.000 casos, que sumats als dels estats veïns de Nova Jersey, Massachusetts i Pennsilvània arriben gairebé a 50.000, més de la meitat del total dels Estats Units.

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, parla d'"emergència nacional", i ha demanat al govern federal que activi la llei que permet mobilitzar la indústria per fabricar el material que es consideri imprescindible.

A més, ha mobilitzat metges retirats i ha ordenat el tancament de nombrosos negocis considerats no essencials.

 

Compradors amb mascareta a l'exterior d'un supermercat de Brooklyn, a Nova York (Reuters/Stephen Yang)


El diari The New York Times informa que dilluns que ve, tres setmanes abans del previst, el vaixell hospital de la marina nord-americana U.S.N.S. Comfort atracarà a Manhattan i s'hi desviaran els pacients hospitalaris que no tinguin símptomes de coronavirus.

Amb 330 milions d'habitants, els Estats Units són el tercer país més poblat del món, per darrere de la Xina i de l'Índia, que aquesta setmana va decretar el confinament dels seus 1.300 milions d'habitants.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut