El mateix model de Tesla que va tenir l'accident (Reuters)
El mateix model de Tesla que va tenir l'accident (Reuters)
Florida

Els Estats Units investiga el primer accident mortal d'un cotxe amb pilot automàtic

El vehicle elèctric no va detectar ni activar els frens quan va irrompre un tractor amb remolc en una carretera de Florida

RedaccióActualitzat

Primer accident mortal d'un vehicle amb pilot automàtic. Ha passat als Estats Units. Les autoritats nord-americanes investiguen el sinistre, en una carretera de l'estat de Florida, on el vehicle elèctric, de la marca Tesla, model S, no va detectar ni activar els frens davant la irrupció d'un tractor amb remolc.

L'accident va passar l'any passat. La companyia ha fet ara un comunicat on admet els fets, però recorda que el servei l'activa el conductor i que està en fase de proves. Afegeix, però, que seria el primer accident mortal en un d'aquests models, que ja han recorregut més de 200 milions de quilòmetres. L'empresa destaca, amb una demostració comparativa, que aquesta dada no és superior a la mitjana de sinistres d'un vehicle convencional.

En tot cas, l'agència governamental del trànsit als Estats Units ha demanat un "examen del disseny i comportament de les ajudes a la conducció en el moment de l'accident". Es tracta d'una investigació preliminar abans que l'agència pugui sol·licitar una retirada del model de vehicle si considera que pot ser insegur.

Anar al contingut