Kerry i Monti se saluden davant les banderes dels Estats Units, Itàlia i la UE
John Kerry s'ha reunit a Roma amb Mario Monti (Foto: Reuters)
Roma/Brussel·les

Els Estats Units i la Unió Europea enviaran "assistència tècnica no letal" a Síria

La Unió Europea i els Estats Units enviaran ajuda tècnica, aliments i medicaments, però no armes, a Síria. Brussel·les prorroga fins a l'1 de juny l'embargament d'armament. Mentrestant, les forces opositores han reclamat establir corredors humanitaris a les poblacions de Homs i Daraya.

RedaccióActualitzat
Els Estats Units i la Unió Europea enviaran ajuda als rebels sirians, però no els proporcionaran armes. El secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha promès per primera vegada ajuda directa, que es concreta en 60 milions de dòlars, amb aliments i medicaments. Després de reunir-se a Roma amb el primer ministre italià en funcions, Mario Monti, Kerry continua aquest divendres a Turquia la seva gira per abordar el conflicte de Síria. El secretari d'Estat ha fet aquesta reflexió: "Vull expressar el meu compromís amb el poble sirià perquè pugui aconseguir l'objectiu de viure en una societat lliure i justa. El seu objectiu és també el nostre objectiu".

Aquest dijous, Brussel·les va prorrogar l'embargament d'armament tres mesos més, fins a l'1 de juny. La Unió Europea ha ratificat una decisió dels ministres d'Afers Estrangers, segons la qual es podrà proporcionar als rebels "material no letal" per a la protecció humanitària, inclosos vehicles blindats. El govern britànic, però, pressionava perquè s'aixequés l'embargament per poder fer arribar armament als rebels.

Des de les forces opositores sirianes, el líder de la coalició, Moaz al-Jatib, ha reclamat l'establiment de corredors humanitaris. Al-Jatib ha demanat que "s'obligui el règim a crear corredors segurs basats en la Carta de l'ONU, especialment a les ciutats de Homs, assetjada fa cinc mesos, i Daraya, bombardejada els últims cent dies". La coalició opositora ha remarcat que la integritat territorial és una "línia vermella" i ha reiterat que les negociacions amb el govern només es faran sota la condició que Al-Assad abandoni el poder.




Anar al contingut