Gaza

Els Estats Units i Europa s'oposen a una resolució de condemna de l'operació militar d'Israel a Gaza, que ja ha causat 40 morts

El Consell de Seguretat de l'ONU estudia una proposta de resolució en què es demana a Israel que es retiri de la franja de Gaza, que deixi en llibertat els més de 60 alts càrrecs palestins i que aturi les agressions a la població civil. La resolució té poques possibilitats de prosperar perquè ni els Estats Units ni Europa hi donen suport. La troben poc equilibrada perquè no demana l'alliberament del soldat israelià capturat ni la fi del llançament de míssils palestins contra territori israelià. Paral·lelament, Israel ha fet un primer balanç de l'Operació Pluja d'Estiu, iniciada arran de la captura d'un soldat israelià per milicians palestins, en què han mort 40 palestins.

Actualitzat

Deu dies de bombardejos i ofensiva militar a Gaza han costat la vida de 40 palestins i un israelià. Vint-i-cinc de les víctimes mortals són resultat dels enfrontaments que hi ha hagut des d'ahir al nord de la Franja, on els blindats israelians han avançat fins al camp de refugiats de Jabaliya, habitat per més de 100.000 persones.

El primer ministre palestí, mentre visitava ferits, feia una crida desesperada a la comunitat internacional. "El que està passant -ha dit Ismail Haniyeh- en territori palestí és un crim contra la humanitat, de totes totes... Fem una crida als germans àrabs, a l'ONU i a la comunitat internacional perquè actuïn immediatament i intervinguin per aturar aquesta agressió generalitzada."

Mentre l'exèrcit feia una nova batuda a Cisjordània i matava a Nablus un altre militant palestí, el Consell de Seguretat seguia debatent un projecte de resolució que exigiria a Israel la retirada de Gaza, però els Estats Units ja amenacen de vetar-la i els països europeus tampoc hi donen suport. La troben poc equilibrada perquè no demana l'alliberament del soldat israelià capturat ni la fi del llançament de míssils palestins contra territori israelià.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut