Washington

Els Estats Units i el Regne Unit finançaran una unitat policial antiterrorista al Iemen i a Somàlia

Els Estats Units i el Regne Unit finançaran una unitat policial antiterrorista al Iemen per intensificar la lluita contra l'integrisme en aquest país i a Somàlia. Aquesta decisió arriba després de l'atemptat frustrat contra un avió nord-americà el dia de Nadal a Detroit. L'autor de l'atac fallit, un nigerià de 23 anys, havia rebut entrenament de la branca d'Al-Qaeda a la Península Aràbiga, que opera des del Iemen. Aquesta branca també està vinculada amb la milícia d'Al-Shabaab, que controla el terç sud de Somàlia. Segons els Estats Units, la guerra civil ha convertit el Iemen, el país àrab més pobre del món, en una base d'operacions per a la xarxa terrorista.

Actualitzat
Després de l'atemptat frustrat en un avió que aterrava a la ciutat nord-americana de Detroit el dia de Nadal per part d'un jove nigerià que havia rebut entrenament i material de la branca d'Al-Qaeda al Iemen, Washington i Londres han decidit fer un front comú per combatre el terrorisme al golf d'Aden.

Els dos governs han decidit passar a l'acció i ja preparen mesures concretes al Iemen i a Somàlia, focus de l'islamisme radical. Al Iemen s'hi crearà una unitat especial de policia antiterrorista que pagaran els Estats Units i el Regne Unit i també donaran suport a la guarda costanera iemenita, mentre que a Somàlia es reforçaran les missions de pau.

El president nord-americà, Barack Obama, i el primer ministre britànic, Gordon Brown, han acordat aquestes mesures en converses telefòniques aquests últims dies i aquest dissabte a la nit ho han anunciat a través d'un comunicat oficial.
Anar al contingut