Washington

Els Estats Units fan un vídeo de propaganda per frenar el reclutament de l'Estat Islàmic

El Departament d'Estat dels Estats Units ha llançat un vídeo amb imatges d'alguns dels crims comesos per l'Estat Islàmic per dissuadir els joves d'apuntar-se a la jihad

RedaccióActualitzat

El Departament d'Estat dels Estats Units ha llançat un vídeo amb imatges d'alguns dels crims comesos per l'Estat Islàmic, com ara decapitacions, crucifixions o atemptats amb bomba. El vídeo forma part d'una campanya per dissuadir els joves d'apuntar-se a la jihad. L'objectiu és, doncs, contrarestar la propaganda que l'Estat Islàmic fa per reclutar militants a través de les xarxes socials.

Les imatges, d'extrema cruesa, s'han extret de les mateixes gravacions dels terroristes.

El vídeo té una narració sorprenent. Amb uns eslògans a l'estil dels de les agències de viatges, anima els joves, en to irònic, a anar a la "terra de l'Estat Islàmic" a "crucificar i executar musulmans". Hi ha frases d'aquest estil: "Viatjar-hi és barat, perquè no necessites bitllet de tornada."


El Departament d'Estat diu que el vídeo serveix per demostrar la hipocresia d'una organització, l'Estat Islàmic, que crida a defensar els musulmans i al mateix temps els assassina.

Anar al contingut