Barreres de protecció bloquegen els accessos a l'ambaixada dels Estats Units a Sanà. (Foto: EFE)
Washington assenyala el Iemen com el focus més actiu de l'organització Al-Qaeda. (Foto: EFE)
Washington

Els Estats Units deixaran una vintena d'ambaixades tancades tota la setmana per amenaça terrorista

Una vintena d'ambaixades i consolats nord-americans al Pròxim Orient i al nord d'Àfrica estaran tancades tota la setmana davant l'amenaça d'atacs d'Al-Qaeda. França, Alemanya i el Regne Unit també han extremat les precaucions a les seves legacions al Iemen, país que acolliria el focus més actiu de l'organització terrorista, segons els serveis de lluita antiterrorista nord-americans.

RedaccióActualitzat
Màxima alerta als Estats Units per l'amenaça d'atemptats d'Al-Qaeda. Una vintena d'ambaixades nord-americanes al Pròxim Orient i al nord d'Àfrica romanen tancades, tota la setmana, després que els serveis d'espionatge nord-americans hagin interceptat comunicacions electròniques entre dirigents d'Al-Qaeda sobre possibles atemptats contra interessos nord-americans en aquelles regions. També s'ha emès una alerta planetària als ciutadans nord-americans fora dels Estats Units davant l'amenaça d'un atac terrorista que podia ser imminent.

Després del tancament de diumenge, el departament d'Estat dels Estats Units ha afegit noves seus diplomàtiques a la llista d'ambaixades i consolats en alerta. Entre elles, les seus de Jordània, Egipte, Catar, Kuwait i Líbiaentre romandran tancades fins al 10 d'agost i altres com les de l'Afganistan, l'Iraq i Algèria reobriran dilluns i operaran amb normalitat durant la setmana.

La Interpol s'ha afegit a l'alerta feta pel govern dels Estats Units i París, Londres i Berlín tampoc han obert, diumenge, les ambaixades al Iemen. A més, es demana col·laboració per detenir els centenars de suposats terroristes que han aconseguit fugir durant l'últim mes en un seguit de motins en presons de l'Iraq, el Pakistan i Líbia.

Per la seva banda, el Canadà ha activat una alerta per als ciutadans que viatgin per la península aràbiga.

El Iemen, refugi d'Al-Qaeda

La visita del president iemenita, Abdo Rabu Mansour Hadi, a Washington dijous passat ha desencadenat una alerta mundial davant la possibilitat d'un atac terrorista. Durant la trobada a la Casa Blanca, el president Barack Obama va explicar que el Iemen és la principal preocupació en la lluita antiterrorista.

Es confirmaven les pors dels serveis de contraterrorisme nord-americans, que assenyalen el Iemen com el focus més actiu de l'organització Al-Qaeda.

Una hipòtesi de treball aconseguida, sembla, després de rastrejar correus electrònics amb el mateix programa d'espionatge denunciat per l'exanalista de la CIA Edward Snowden i que ha generat un gran debat als Estats Units per la violació de privacitat que pot significar als ciutadans.
Anar al contingut