Washington

Els Estats Units cobraran 10 dòlars als turistes que visitin el país

Els Estats Units cobraran 10 dòlars a cada turista que visiti el país. Així ho ha aprovat el Senat per 79 vots contra 129. Els diners que es recaptin, si la mesura finalment entra en vigor, es destinaran a finançar una organització sense finalitat de lucre encarregada de promoure el turisme a Estats Units. Les reaccions internacionals a aquesta decisió no s'han fet esperar. La Comissió Europea ha advertit que l'aplicació del gravamen als viatgers europeus serà "un pas enrere" per als desplaçaments entre les dues bandes de l'Atlàntic i ha amenaçat amb una mesura similar de represàlia.

Actualitzat
Una iniciativa similar a l'aprovada pel Senat nord-americà s'ha proposat a la Cambra de Representants, que no l'ha sotmèsa encara a votació. Per tirar endavant, la mesura hauria de ser aprovada a la cambra baixa i posteriorment totes dues iniciatives haurien de refondre's en una de sola.

Uns 58 milions de turistes internacionals van visitar l'any passat els Estats Units. Els funcionaris del ram sostenen que milions de visitants potencials busquen altres destinacions a causa de l'augment de les mesures de seguretat a la frontera després dels atemptats terroristes del 11 de setembre del 2001 i els articles negatius apareguts a la premsa estrangera.

El 2000 van arribar als Estats Units més de 51 milions de visitants. Aquesta xifra va baixar a 41 milions el 2003, però ha millorat gradualmente des d'aleshores, segons el Departament de Comerç. Tot i això, el país ha perdut mercat, segons els legisladors.
Anar al contingut